Opetusrobotit

Syli ry on hankkinut lahjoitusvaroilla kolme AV1-opetusrobottia helpottamaan TAYSin LASY-osastolla hoidettavien syöpää sairastavien lasten koulunkäyntiä ja yhteydenpitoa luokkakavereidensa kanssa hoitojen ja infektioeristyksen aikana. Robottien nimet ovat Kamu, Valo ja Ilo. Ne ovat kaikki saaneet nimensä Instagramissa järjestettyjen nimikilpailujen kautta.

Osaston käytössä on muitakin robotteja kuin Syli ry:n hankkimat. Näiden robottien lisenssi-maksuihin on ohjattu osaston lahjoituksena saamia varoja. LASY-osaston kuntoutusohjaaja sekä sairaalaopettaja vastaavat kaikkien robottien käyttöön liittyvistä asioista.

Robotti asetetaan luokassa oppilaan pulpetille ja hän pystyy ohjaamaan sitä kotoa tai sairaalasta käsin tabletilla. Lue yhden perheen käyttö-kokemuksista robotista täältä. Syksyllä 2022 julkaistu Moro-lehden artikkelin opetusroboteista on luettavissa täältä (vain Aamulehden tilaajat). Artikkelin alussa olevan videon pystyy katsomaan, vaikka ei olisikaan tilaaja.

Kiitos kaikille robottien hankintaan ja niiden vuosittaisiin lisenssimaksuihin sekä käyttökustannuksiin osallistuneille lahjoittajille! Varoja tarvitaan jatkossakin vuosilisensseihin ja käyttökustannuksiin.